Zaregistrujte se u nás (spolu s odběrem newsletterů) zde a získejte slevu 5% na všechny laboratorní vyšetření a 10% na všechny doplňky stravy.
Slevový kód obdržíte e-mailem.

Akce Movember: Kníry za lepší mužské zdraví

Každý rok v listopadu si mnoho mužů po celém světě nechává růst kníry. Je to součást celosvětové kampaně zvané "Movember", která má za cíl zvýšit povědomí o mužském zdraví a především o problémech, jako je rakovina prostaty, rakovina varlat nebo mentální zdraví a prevence sebevražd mezi muži. Ale co to vlastně znamená a jak se k této akci můžete připojit?

Historie Movemberu

Movember byl založen v Austrálii v roce 2003, kdy skupina přátel přišla s myšlenkou nechat si růst kníry jako symbol boje proti rakovině prostaty. Od té doby se kampaň rozšířila do mnoha zemí a stala se jedním z hlavních hnutí bojujících za mužské zdraví na celém světě.

Proč kníry?

Kníry jsou silným a viditelným symbolem maskulinity. Tím, že muži nechávají růst kníry, ukazují svou podporu boji proti nemocem, které postihují především muže. Kníry jsou také skvělým způsobem, jak zapojit do diskuse lidi kolem sebe, ať už je to v rodině, mezi přáteli nebo v práci.

Jak se zapojit

  1. Nechte si růst kníry: Hlavní ideou Movemberu je nechat si růst kníry po celý listopad. Tím nejen podpoříte dobrou věc, ale stane se z vás i "chodící billboard" pro boj za mužské zdraví.

  2. Založte si tým: Pokud nechcete být v akci sami, založte si tým s přáteli, kolegy nebo rodinou. Společně můžete organizovat akce, sbírat peníze pro výzkum nebo se jen podporovat navzájem.

  3. Sbírejte peníze: Mnoho účastníků Movemberu se rozhodne sbírat peníze pro výzkum mužských nemocí. To můžete dělat online, přes oficiální stránky Movemberu, nebo můžete organizovat vlastní akce.

  4. Mluvte o tom: Největší silou Movemberu je zvyšování povědomí. Mluvte o mužském zdraví s lidmi kolem sebe, sdílejte své příběhy a povzbuzujte ostatní, aby se také zapojili.

Závěrem

Movember je mnohem více než jen měsíc s kníry. Je to hnutí, které má za cíl změnit způsob, jakým se muži dívají na své zdraví, a povzbudit je k tomu, aby se o své zdraví více starali. Ať už se rozhodnete nechat si růst kníry nebo ne, zapojte se do diskuse a podpořte dobrou věc!

Mockup (20)

Nechte se vyšetřit!