Zaregistrujte se u nás (spolu s odběrem newsletterů) zde a získejte slevu 5% na všechny laboratorní vyšetření a 10% na všechny doplňky stravy😍
Slevový kód obdržíte e-mailem.

Spojme síly: význam světového dne boje proti rakovině🎗️

Den proti rakovině, známý také jako Světový den boje proti rakovině, se každoročně koná 4. února. Tento den byl zvolen mezinárodní komunitou jako klíčový moment pro zvýšení povědomí o rakovině, její prevenci, detekci a léčbě. Světový den boje proti rakovině slouží jako připomínka a výzva k boji proti jedné z největších zdravotních hrozeb našeho věku. Rakovina každoročně postihuje miliony lidí po celém světě, bez ohledu na věk, pohlaví nebo socioekonomický status. Tento den nám nabízí příležitost zastavit se, zamyslet se a mobilizovat naše síly v boji proti této nemoci.

Význam dne proti rakovině

Den proti rakovině je příležitostí k osvětě o rakovině, její prevenci, detekci a léčbě. Je to den, kdy se celosvětově spojují zdravotníci, výzkumníci, pacienti a veřejnost, aby sdíleli informace a posílili povědomí o rakovině. Cílem je snížit počet případů rakoviny a smrtelných následků této nemoci prostřednictvím vzdělávání a propagace zdravého životního stylu.

Prevence a včasná diagnózaBLOG (48)

Jedním z klíčových aspektů boje proti rakovině je prevence. Mnoho případů rakoviny lze předejít dodržováním zdravého životního stylu, který zahrnuje pravidelnou fyzickou aktivitu, zdravou stravu, omezení konzumace alkoholu a vyhýbání se kouření. Včasná diagnóza hraje rozhodující roli ve zvýšení šancí na úspěšnou léčbu. Screeningy, jako jsou mamografie pro detekci rakoviny prsu nebo kolonoskopie pro detekci rakoviny tlustého střeva, jsou životně důležité pro odhalení nemoci v jejím raném stadiu.

Podpora a péče

Pro ty, kteří se s rakovinou potýkají, je podpora neocenitelná. Podpůrné skupiny, psychologická pomoc a péče o pacienty hrají zásadní roli v procesu léčby. Den proti rakovině je připomínkou, že by nikdo neměl čelit této cestě sám a že společnost má moc, poskytnout podporu a naději.

Výzkum a inovace

Investice do výzkumu rakoviny jsou nezbytné pro rozvoj nových léčebných metod a léků. Díky pokroku ve vědě a technologii se otevírají nové možnosti pro léčbu rakoviny, včetně cílené terapie a imunoterapie, které nabízejí slib pro zlepšení výsledků pro pacienty.

 

Den proti rakovině je příležitostí k obnovení našeho odhodlání bojovat proti rakovině a připomenout si, že každý z nás může hrát roli v tomto boji. Ať už se jedná o podporu výzkumu, vzdělávání sebe sama a ostatních o prevenci a detekci, nebo poskytování podpory těm, kteří ji potřebují, každý krok má význam. Společně můžeme snížit dopad rakoviny na naši společnost a posunout se tam, kde rakovina již nebude považována za smrtelný rozsudek.

Zdravá prostata

Balíček vyšetření z krve proti rakovině prostaty obsahující PSA a freePSA je důležitým nástrojem pro detekci a sledování onemocnění prostaty.

Více informací
 
 

Kontrola HCG

Choriový gonadotropin (HCG) se dá v některých případech použít jako tumor marker, například u nádorů varlat a některých typů rakoviny vaječníků.

Více informací